SL2 Νότιος όμιλος πλέι άουτ: Νίκη –οξυγόνο για την Παναχαϊκή, βύθισε στην τελευταία θέση τον Παναθηναϊκό Β

Σημαντική νίκη που της δίνει βαθμολογική ανάσα πήρε η Παναχαϊκή, η οποία επικράτησε με 2-0 στο «Κώστας Δαβουρλής» του Παναθηναϊκού Β για την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ, αποτέλεσμα που φέρνει τους «πράσινους» στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Το πρώτο της τρίποντο στην διαδικασία, του μίνι πρωταθλήματος για την παραμονή στην Super League 2 πανηγύρισε η Παναχαϊκή στην έδρα της απέναντι στον Παναθηναϊκό Β. Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν αποφασιστικά το ματς, με τους Αχαιούς να είναι αυτοί που στο 9΄ έφτασαν κοντά στο 1-0, με το σουτ του Ντε Τόμας να αποκρούεται από τον Ξενόπουλο.

Αυτό που δεν κατάφερε σε εκείνο το χρονικό σημείο, η ομάδα του Γιάννη Τάτση το πέτυχε στο 21΄ όταν ο Ζέκοφ, με εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ξενόπουλου κάνοντας με τον τρόπο αυτό το 1-0.  Το «τριφύλλι» του Σωτήρη Αντωνίου, μετά το τέρμα που δέχτηκε έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο παρά τις όποιες προσπάθειες των παικτών του το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός Β ενέτεινε την πίεση του, προκειμένου να φτάσει στον στόχο του και στο 51΄ έφτασε κοντα στο να τα καταφέρει η εκτέλεση φάουλ όμως του Αθανασακόπουλου αποκρούστηκε από τον Κολοβούρη. Ότι δεν κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι, το πέτυχαν στην συνέχεια της φάσης οι «κοκκινόμαυροι», καθώς κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Τραορέ από τον Τουρκοχωρίτη.

Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε στο 52΄ ο Ντε Τόμας, ο οποίος ευστόχησε και έκανε το 2-0. Από το σημείο εκείνο και μετά ο Παναθηναϊκός Β, όντας πλέον με δύο γκολ πίσω στο σκορ έψαξε το γκολ που θα τον έβαζε ξανά στο παιχνίδι. Ένα γκολ που θα μπορούσε να είχε επιτεχυθεί στο 72΄, το σουτ όμως του Μάρτινς αντί για τα δίχτυα του Κολοβούρη σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του. Στο 85΄ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν εκ νέου κοντά στο 2-1, το σουτ όμως του Μαντσίνι αποκρούστηκε από τον Κολοβούρη.

Η τελευταία καλή φάση του ματς έγινε στο 92΄ και ήταν για τους Πατρινούς, με το σουτ του Πετράτου να περνά ελάχιστα έξω από την εστία του Ξενόπουλου με το 2-0 να διατηρείται ως έχει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Μετά το αποτέλεσμα αυτό, η ομάδα της Πάτρας έφτασε τους 15 βαθμούς και βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας, εν αντιθέσει με τον Παναθηναϊκό Β που είναι στην τελευταία με 14 βαθμούς και ένα ματς λιγότερο αυτό με το Αιγάλεω που θα γίνει την Πέμπτη (11/4).