Σπάρταλης: «Σταθερή δύναμη ο Ιάλυσος στη Γ΄Εθνική – Μεγάλο κεφάλαιο ο κύριος Χατζηνικήτας, με νίκη επί της ΑΕΡΑ η ομάδα έχει αποφύγει και το μπαράζ»

Ο προπονητής του Ιάλυσου Παναγιώτης Σπάρταλης μίλησε στο another football day, για την πορεία της ομάδας του στον 3ο όμιλο της Γ΄Εθνικής, τον βαθμό δυσκολίας που υπάρχει σε αυτόν, την μάχη της ανόδου ανάμεσα σε Παναργειακό και Κόρινθο την παρουσία του Μιχάλη Χατζηνικήτα εδώ και χρόνια στην προεδρία αλλά και το σημαντικό εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΡ Αφάντου που ακολουθεί.

Ένα βήμα προκειμένου να εξασφαλίσει και τυπικά την παραμονή του στη Γ΄Εθνική της νέας σεζόν απέχει πλέον ο Ιάλυσος.

Οι «τοξοβόλοι» μετά την εντός έδρας νίκη τους σε βάρος του Πανελευσινιακού, για την 31η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής είναι πλέον στην 9η θέση της βαθμολογίας με 48 βαθμούς και στο +8 από την ζώνη του υποβιβασμού, ωστόσο στο προσεχές εκτός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο την ΑΕΡ Αφάντου θέλουν το τρίποντο προκειμένου να αποφύγουν την 11η θέση και το ενδεχόμενο, η παραμονή τους να κριθεί σε αγώνα μπαράζ.

Ο προπονητής της ομάδας της Ρόδου Παναγιώτης Σπάρταλης μίλησε στο another football day, για την πορεία που έχουν πραγματοποιήσει οι «ερυθροκίτρινοι» στο τρέχον πρωτάθλημα της τρίτης τη τάξει κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου καθώς επίσης για τον βαθμό δυσκολίας που υπάρχει στον 3ο όμιλο σε σχέση με την περυσινή σεζόν, την πολυετή παρουσία του Μιχάλη Χατζηνικήτα στον προεδρικό θώκο, την μάχη για την άνοδο στην Super League 2 ανάμεσα σε Παναργειακό και Κόρινθο αλλά και για τις ομάδες που έχουν ξεχωρίσει με την αγωνιστική τους παρουσία.

Για την μέχρι τώρα πορεία του Ιάλυσου στο πρωτάθλημα: «Θεωρώ ότι μέχρι στιγμής έχει γίνει τεράστια προσπάθεια από όλους και από τα παιδιά και από την διοίκηση. Από το καλοκαίρι που ξεκινήσαμε είχαμε σαν στόχο, την παραμονή σε ένα ανταγωνιστικό και δύσκολο πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι με βάσει τον αριθμό παικτών που είχαμε από την αρχή της χρονιάς, με πολλά προβλήματα που μας προέκυψαν στην πορεία, με το χαμηλό μπάτζετ όσο μπορούσαμε γιατί δεν μπορούσαμε να κάνουμε πάντα σε συνεννόηση με την διοίκηση, μεγάλα ανοίγματα μέχρι στιγμής γιατί ακόμη δεν έχει τελειώσει το πρωτάθλημα είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος και πιστεύω πως όλοι είναι ικανοποιημένοι και μπορεί πολλοί να μην το περίμεναν το να είμαστε ακόμα εδώ όρθιοι.

Ακόμα όμως δεν έχει τελειώσει κάτι. Απομένουν τρεις αγωνιστικές. Ναι μεν φαινομενικά έχουμε αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό, γιατί θεωρώ ότι έχουμε ένα μαξιλάρι ασφαλείας και ψάχνουμε στην ουσία έναν βαθμό ή δύο, για να αποφύγουμε τον απευθείας υποβιβασμό, αλλά δίνουμε μεγάλη και θα γίνει μεγάλη μάχη μέχρι το τέλος για την αποφυγή της θέσης που οδηγεί στα μπαράζ. Μια θέση που στην αρχή έλεγαν ότι δεν θα γίνει το μπαράζ και στην συνέχεια προέκυψε ότι θα γίνει… Οπότε δίνουμε μεγάλο αγώνα, για να αποφύγουμε και αυτή τη θέση που θα είναι η τελευταία επιτυχία για όλους μας».

Για το αν ο στόχος της παραμονής έχει επιτευχθεί ή όχι: «Όχι ο στόχος δεν έχει επιτευχθεί ακόμα. Δεν έχει επιτευχθεί γιατί όπως είπα ναι μεν ο στόχος ήταν παραμονή. Τώρα παραμονή, μέσω του μπαράζ δεν το είχαμε σχεδιάσει έτσι. Ο στόχος ήταν η παραμονή. Θεωρώ ότι όλα, ακόμη εξαρτώνται από εμάς με βάσει τα τρία παιχνίδια που έχουμε. Δεν εξαρτόμαστε από άλλα αποτελέσματα. Οπότε πάμε παιχνίδι-παιχνίδι, αρχής γενομένης από αυτό της Κυριακής στο ντέρμπι εδώ με την ΑΕΡ Αφάντου. Πάμε παιχνίδι – παιχνίδι και ελπίζω να βρούμε τους τρεις –τέσσερις πόντους που ψάχνουμε».

Για την έως τώρα βαθμολογική συγκομιδή της ομάδας και αν ο ίδιος είναι ικανοποιημένος από αυτή: «Εγώ είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος, γιατί στον πρώτο γύρο είχαμε μεγάλο πρόβλημα με την έδρα μας, αλλά είχαμε ευτυχήσει να κάνουμε τρία τεράστια διπλά εκτός έδρας. Στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος με την Ελλάς Σύρου, που είδατε τι πορεία έκανε και τι έδρα είχε με την Θύελλα Ραφήνας και αυτή η ομάδα πολύ καλή και πολύ αξιόλογη πορεία και μέσα στον Αστέρα Βάρης και αυτή στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Στον πρώτο γύρο, παρότι δεν είχαμε καλή έδρα, γιατί είχαμε και 3 ήττες στην έδρα μας δυσκολευόμασταν πολύ στο να δημιουργήσουμε και να κάνουμε γκολ τις φάσεις που δημιουργούσαμε θεωρώ ότι αυτό μας έχει κρατήσει και είμαστε το τελευταίο δίμηνο, σταθερά πάνω από την τελευταία οκτάδα της βαθμολογίας. Εγώ προσωπικά σαν προπονητής είμαι ικανοποιημένος, από την μέχρι τώρα συγκομιδή, αλλά ξαναλέω δεν έχει τελειώσει τίποτα και θα είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος εφόσον η ομάδα σωθεί και αποφύγει το μπαράζ».

Για τον φετινό όμιλο και αν είναι πιο δύσκολος από πέρυσι: «Σίγουρα ο φετινός όμιλος είναι και πιο δύσκολος, από πέρυσι σε σχέση με πέρυσι και πιο ανταγωνιστικός έχει περισσότερες ομάδες φέτος. Είμαστε 18, ενώ πέρυσι ήμασταν 16. Περισσότερα ματς, ιστορικές ομάδες. Πέφτουν περισσότερες ομάδες, σε σχέση με αυτές που έπεφταν πέρυσι.

Οπότε καταλαβαίνετε μόνο από αυτά τα 3 στοιχεία, ότι ναι είναι πολύ δύσκολο φέτος το πρωτάθλημα, πολύ πιο ανταγωνιστικό και για εμάς προσωπικά και για την ομάδα μας είναι περισσότερα έξοδα και πάει λέγοντας. Καταλαβαίνετε τι εννοώ.

Θεωρώ όμως ότι ανέκαθεν αυτή η κατηγορία η Γ΄Εθνική έπρεπε να είναι σε αυτό το μοτίβο, που είναι φέτος. Με 4 ομίλους δηλαδή. Μπορεί με λιγότερους ομίλους στην συνέχεια. Να είναι όπως παλιά, στο παρελθόν και είμαι σίγουρος ότι θα είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής».

Για την διαιτησία και αν έχει παίξει ρόλο στο πρωτάθλημα αυτή: «Όχι. Θεωρώ ότι δεν έχει παίξει ρόλο. Τουλάχιστον για τον όμιλο μας θα μιλήσω. Για την δική μου ομάδα γιατί στα άλλα παιχνίδια δεν είμαι παρών, δεν μπορώ να τα παρακολουθώ θεωρώ ότι δεν έχει παίξει ρόλο, ούτε αρνητικά αλλά ούτε θετικά. Θεωρώ ότι έχουμε αντιμετωπίσει καλές διαιτησίες…

Εγώ στον όμιλο μας και επειδή παρακολουθώ τα παιχνίδια, τις συνεντεύξεις κτλ θεωρώ ότι έχουν γίνει ελάχιστα πράγματα, που να έχει επηρεάσει η διαιτησία τα αποτελέσματα. Θεωρώ ότι γίνεται και σε αυτό τον τομέα, ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και μακάρι να συνεχιστούν αυτές οι διαιτησίες μέχρι το τέλος, γιατί τώρα είναι οι κρίσιμες αγωνιστικές και σίγουρα και αυτοί θα παίξουν το ρόλο τους».

Για το στοιχείο που έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην φετινή πορεία της ομάδας του: «Θα έλεγα το στοιχείο, του ότι έχει φτιαχτεί μια καλή ομάδα. Καλή ομάδα, δεν είναι μόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Θεωρώ ότι το πιο σημαντικό στοιχείο για εμάς είναι η ομοιογένεια και η παρέα που έχουν γίνει τα παιδιά όλα μεταξύ τους μέσα στα αποδυτήρια και το κλίμα που υπάρχει. Πραγματικά θεωρώ ότι υπάρχει ένα εξαιρετικό κλίμα, μέσα στα αποδυτήρια από την αρχή του πρωταθλήματος. Τα παιδιά είναι μια οικογένεια. Είναι μια παρέα, όλοι μαζί.

Κι εμείς σαν τιμ είμαστε μαζί τους και η διοίκηση μαζί μας και με τους ποδοσφαιριστές. Εδώ είναι μια μικρή κοινωνία, οπότε περνάμε πολλές ώρες μαζί και με τα παιδιά και εκτός γηπέδου. Κάνουμε παρέα και εκτός γηπέδου, οπότε θεωρώ ότι το βασικό στοιχείο, της φετινής χρονιάς μέχρι να ολοκληρωθεί επιτυχώς είναι το κλίμα που υπάρχει μέσα στα αποδυτήρια μεταξύ των παικτών και των προπονητών και της διοίκησης και γενικά όλο το κομμάτι του οργανισμού που λέγεται Ιάλυσος».

Για το πόσο σημαντικό είναι για την ομάδα του, το ότι στηρίζεται σε παίκτες ντόπιους και πόσο αυτό, την έχει βοηθήσει στην προσπάθεια που κάνει: «Εμείς εδώ το κάνουμε 3η χρονιά, γιατί ήμουν και από άλλη θέση σε αυτή την ομάδα. Όταν ανέβηκε ξανά, ακόμα και από την Football League πριν από 4 χρόνια, απ΄όπου και ήταν οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές ήταν εδώ από το νησί ντόπιοι.

Ακόμα και όταν δεν μπόρεσε δήλωσε αδυναμία να κατέβει στην Super League 2, γιατί τα έξοδα ήταν τεράστια και πήγαμε στο Α΄τοπικό και ξανανεβήκαμε κατευθείαν μετά από ένα χρόνο, πάλι ο στόχος μας ήταν να έρθουν παιδιά και μικρά, γιατί βλέπετε ότι στη Γ΄Εθνική χρειάζονται και μικρά παιδιά. Πρέπει να έχεις στην αποστολή σου, συγκεκριμένο αριθμό παικτών. Παρόλα αυτά εμείς έχουμε δύο ποδοσφαιριστές μικρούς, οι οποίοι έχουν παίξει και βασικοί, είτε μπαίνουν σαν αλλαγή.

Θεωρώ ότι είναι μονόδρομος για εμάς, εδώ στο νησί τουλάχιστον για την δική μας ομάδα εδώ, να στηρίξουμε τα παιδιά του νησιού. Τα μικρά παιδιά του νησιού και τα μεγάλα παιδιά του νησιού, γιατί υπάρχουν και έμπειροι παίκτες, με παραστάσεις σε αυτή την κατηγορία. Οπότε το θεωρώ εγώ προσωπικά και στην θέση που ήμουν πριν και σαν προπονητής που είμαι τώρα, το θεωρώ παράλογο το να μην αποτελείται η ομάδα μας από ντόπιους ποδοσφαιριστές είτε μικρούς, είτε μεγάλους. Το θεωρώ σε αυτή την κατηγορία τουλάχιστον, όπως ξαναλέω για να μην πω μια διαφορετική λέξη παράλογο, ο κορμός και τα περισσότερα παιδιά να μην είναι εδώ από το νησί».

Για την παρουσία του Μιχάλη Χατζηνικήτα, όλα αυτά τα χρόνια στην προεδρία: «Ήμουν ποδοσφαιριστής, αυτός με έφερε στην ομάδα πριν από δέκα χρόνια, δεν θυμάμαι κι εγώ πόσο περίπου ήταν. Είναι μεγάλο κεφάλαιο να ξέρετε ο κύριος Χατζηνικήτας, για την συγκεκριμένη ομάδα. Έχει προσφέρει πάρα πολλά. Έχει σπαταλήσει και χρήματα και χρόνο προσωπικό, με την οικογένεια του, για να είναι πάντα κοντά στην ομάδα.

Πάντα κοντά σε εμάς. Μπορεί να ασχολείται περισσότερο με την ομάδα, παρά με τις δουλειές του, αλλά θεωρώ ότι όσο περνάνε και τα χρόνια είναι φυσιολογικό να υπάρχει κι ένας κορεσμός από πλευράς του, γιατί τα έσοδα δεν είναι αυτά που πρέπει για να είναι για κάποιον παράγοντα στη Γ΄Εθνική. Και ειδικά σε παράγοντα, που είναι από νησί και έχει 15 ταξίδια το χρόνο. Δεν έχει και τόσο μεγάλη στήριξη, εδώ από το νησί.

Είναι μόνος του, η αλήθεια είναι αυτή. Όλα αυτά τα χρόνια αυτός είναι ο μεγάλος ο βασικός χρηματοδότης και υπάρχουν και 4-5 παιδιά, που είναι πλάι του τα περισσότερα χρόνια, που πάλι είμαστε μια παρέα κτλ που είναι για κάποια παιδιά που βοηθάνε αφιλοκερδώς σε κάποιες θέσεις και βάζεις ο καθένας το λιθαράκι του, για να υπάρχει αυτή η ομάδα που το θεωρώ μεγάλη επιτυχία το να συνεχίσει να είναι στη Γ΄Εθνική και την επόμενη χρονιά. Για 3η σερί χρονιά και ξαναλέω ο πρόεδρος ο κύριος Χατζηνικήτας είναι μεγάλο κεφάλαιο για την ομάδα εδώ για τον Ιάλυσο.

Γενικά για τον Αθλητισμό, γιατί ασχολείται και με το μπάσκετ και βοηθάει πάντα και άλλες ομάδες κτλ. Γενικά για τον Αθλητισμό, εδώ στο νησί της Ρόδου θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ μεγάλο κεφάλαιο και μακάρι, να ασχολείται και άλλα χρόνια ακόμα γιατί εκτός του ότι είναι σχετικός με το άθλημα, γιατί πρέπει να είσαι και σχετικός όταν βάζεις και τα λεφτά σου και όταν είσαι πρόεδρος το αγαπάει αυτό που κάνει. Δεν το κάνει για την πλάκα του, ούτε για το χόμπι του. Το αγαπάει και θεωρώ ότι πρέπει να έχει μεγαλύτερη στήριξη και από το νησί και από το χωριό εδώ την Ιαλυσό και γενικά από όλους τους φορείς της Ρόδου».

Για το αν πιστεύει ότι η παρουσία πολλών παικτών από την Super League 2 στη φετινή Γ΄Εθνική έχει παίξει καταλυτικό ρόλο, στο να ανέβει το επίπεδο του πρωταθλήματος: «Σίγουρα έχει παίξει ρόλο αλλά δεν είναι και εύκολο, το να έρθουν κάποια παιδιά από την Super League 2 στη Γ΄Εθνική. Ειδικά κάποια παιδιά, κάτω των 25 ετών που όπως ξέρετε μπορούν να πάνε σε όλες τις ομάδες της Super League 2 ή κάποιες που έχουν ban ή κάποιες που δεν μπορούν να κάνουν μεταγραφές. Ξέρετε ότι για αυτούς είναι πιο εύκολο να παίξουν στην Super League 2, παρά να παίξουν στη Γ΄Εθνική.

Κι εμείς επειδή έχουμε αρκετά παιδιά κάτω των 25 πρώτος μας στόχος από το καλοκαίρι ήταν να ψάχνουμε τέτοια παιδιά, κάτω των 25 χρονών που να μπορούν να σταθούν στη Γ΄Εθνική, αλλά επειδή παίξαμε φέτος με αρκετές ομάδες και είχαν ποδοσφαιριστές που ήταν και ποιοτικοί και ήταν και στην Super League 2 σίγουρα έχουν βοηθήσει το πρωτάθλημα. Σίγουρα έχουν βοηθήσει αυτό το πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής, που πάντα έκρυβε δυσκολίες αλλά κυρίως το έχουν βοηθήσει λίγο στην ποιότητα.

Είναι πιο ποιοτικό, γιατί έχει ποδοσφαιριστές ποιοτικούς. Φαίνονται. Ξεχωρίζουν αυτοί οι ποδοσφαιριστές σε αυτό το πρωτάθλημα, σε αυτά τα γήπεδα γιατί μπορεί να έχει άσχημα γήπεδα, άσχημους αγωνιστικούς χώρους, αλλά ο ποδοσφαιριστής ο ποιοτικός όπου και να τον βάλεις να παίξει ξεχωρίζει».

Για τον στόχο της επόμενης σεζόν, σε περίπτωση που επιτευχθεί αυτός της παραμονής: «Επειδή έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από το καλοκαίρι και φτάνουμε στο τέλος και είμαστε σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, η ομάδα έχει περάσει και στα ημιτελικά του Κυπέλλου εδώ του νησιού έχει παίξει τον πρώτο αγώνα και υπάρχει και η ρεβάνς, που ο στόχος εκεί είναι να κατακτήσουμε το τρόπαιο όπως το κάναμε και πέρυσι θεωρώ ότι τώρα είναι πολύ νωρίς, να μιλάμε για του χρόνου.

Θεωρώ ότι όλα θα ξεκαθαρίσουν μετά το τέλος του πρωταθλήματος και των υποχρεώσεων μας. Να ξεκουραστούμε λίγο, να τα βάλει κάτω και η διοίκηση να δει που μπορεί να φτάσει τι μπορεί να καταφέρει και βλέπουμε. Θεωρώ ότι είναι μια σταθερή δύναμη ο Ιάλυσος στη Γ΄Εθνική, όλα αυτά τα χρόνια, αλλά από την άλλη πρέπει να έρθουμε λίγο και στην πλευρά της διοίκησης. Τα έξοδα αυξάνονται. Τα έσοδα μειώνονται.

Εγώ από την μεριά μου θα κοιτάξω το κομμάτι μου, η διοίκηση το κομμάτι της και ελπίζω να βρεθεί μια χημεία και γιατί όχι να συνεχίσουν οι δρόμοι μας μαζί, αλλά θεωρώ ότι είναι λίγο νωρίς να μιλάμε για αυτό. Θεωρώ ότι όλα θα ξεκαθαρίσουν εφόσον επιτευχθούν οι στόχοι μας, που ξαναλέω θα είναι μια πάρα πολύ επιτυχημένη χρονιά».

Για την μάχη της ανόδου ανάμεσα στον Παναργειακό και την Κόρινθο: «Γίνεται μεγάλη μάχη, σχεδόν σε όλο τον δεύτερο γύρο. Βέβαια στην πορεία 1-2 ομάδες έμειναν πίσω που είχαν τον ίδιο στόχο. Θεωρώ ότι αυτές, οι δύο ομάδες είναι και οι καλύτερες… Είμαι σίγουρος ότι θα πάνε μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Και οι δύο έχουν κάποια παιχνίδια λίγο επικίνδυνα, αλλά θεωρώ με την ποιότητα και το κίνητρο, που έχουν και οι δύο ομάδες θεωρώ ότι δύσκολα θα έχουν απώλειες.  Δίνω ένα μικρό προβάδισμα στον Παναργειακό, επειδή είναι και πρώτος, με ένα βαθμό διαφορά απ΄ότι θυμάμαι αλλά βλέποντας και το πρόγραμμα του θεωρώ ότι κι επειδή παίζει με τρεις ομάδες βαθμολογικά πάντα εγώ λέω αδιάφορες έχει τον πρώτο λόγο για τον τίτλο».

Για το αν μέσα στα επόμενα χρόνια ο Ιάλυσος μπορεί να επιστρέψει σε επαγγελματική κατηγορία…: «Εγώ κατά τη γνώμη μου, αν δεν αλλάξουν κατά πολύ τα πράγματα, στα έσοδα που δίνει και η ΕΠΟ και η Super League 2 και η κάθε Ομοσπονδία στον κλάδο της, αν δεν αλλάξουν δραματικά εγώ προσωπικά το θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο. Όχι το να επιστρέψει το να προσπαθήσει να επιστρέψει ο Ιάλυσος στην Super League 2.

Ξαναλέω επειδή ήμουν σε κάποια θέση, μέσα στην διοίκηση πριν κάποια χρόνια δηλαδή, δεν θέλω να λέω ψέματα. Το θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο. Θα πρέπει να αλλάξουν πολλά, όπως σας είπα κυρίως στο οικονομικό κομμάτι και στα έσοδα και στην βοήθεια που έχουν οι νησιώτικες ομάδες. Εγώ μιλάω για την ομάδα την δική μας εδώ. Αν δεν στηρίξουν την προσπάθεια και τον πρόεδρο, δεν έρθουν κι άλλοι άνθρωποι δίπλα του, να τον βοηθήσουν και οικονομικά το θεωρώ απίθανο».

Για το αν υπήρξε ένα μεγάλο αποτέλεσμα, που μετά από αυτό να πίστεψε ότι ο Ιάλυσος δεν θα μπλέξει όσον αφορά την υπόθεση παραμονή…: «Εμείς από την αρχή τη χρονιάς, πάντα είμαστε μπλεγμένοι. Όταν σε έναν όμιλο 18 ομάδων πέφτουν οι 8 καταλαβαίνεις ότι πρέπει να κάνεις ρόστερ πρωταθλητισμού, για να πας να σωθείς. Πράγματι έχουμε κάνει μεγάλες νίκες και εκτός και εντός, γιατί στον δεύτερο γύρο έχουμε φτάσει να έχουμε συνεχόμενες νίκες στην έδρα μας.

Έχουμε κάνει προσπάθεια στον δεύτερο γύρο, στα 14 ματς έχουμε πετύχει 9 νίκες και εντός και εκτός και για αυτό είμαστε πάνω από αυτές τις ομάδες, που υποβιβάζονται. Έχουμε μια σταθερή πορεία. Ναι έχουμε κάνει μεγάλες νίκες και εντός έδρας, με πολύ καλές ομάδες όπως ήταν η Ελλάς Σύρου, η Θύελλα Ραφήνας, η Ρόδος αλλά εγώ ποτέ δεν είπα ΄΄εντάξει αφού κερδίσαμε αυτό, τώρα θα σωθούμε΄΄, γιατί και 4 συνεχόμενες νίκες που κάναμε ποτέ δεν είχαμε μεγάλη ασφάλεια. Καταλαβαίνετε τι εννοώ.

Στην αντίπερα όχθη θεωρώ κομβικό το παιχνίδι που χάσαμε στο Πυλί, πριν 4-5  αγωνιστικές αν δεν κάνω λάθος. Το θεωρώ κομβικό αυτό το ματς, ότι δεν το πήραμε το χάσαμε. Για αυτό θα πάμε μέχρι το τέλος, να παλέψουμε για την παραμονή. Θεωρώ ότι εάν παίρναμε εκείνο το παιχνίδι γιατί είχαμε πάρα πολύ κακή εμφάνιση, απλά ήταν ένα παιχνίδι, με μια ομάδα που βαθμολογικά σχεδόν είχε υποβιβαστεί.

Αν μου κάνατε την ερώτηση, αντίθετα από αυτή που μου κάνατε θα σας έλεγα ότι αυτό το παιχνίδι είναι κομβικό, στο ότι ακόμα δεν έχουμε ξεμπερδέψει εμείς σαν Ιάλυσος. Στην ερώτηση που μου κάνετε έχουμε πετύχει μεγάλες νίκες και εντός και εκτός, αλλά ποτέ δεν είπα ‘’αφού κερδίσαμε αυτό το ματς έχουμε ξεμπερδέψει’’. Θα το πω αν κερδίσουμε την Κυριακή την ΑΕΡ Αφάντου, γιατί αν γίνει αυτό θεωρώ ότι κατά 95% η ομάδα έχει αποφύγει και το μπαράζ».

Για το αν υπάρχει κάποια ομάδα στον όμιλο, που να τον έχει εκπλήξει με την πορεία της…: «Εγώ θα πω με βάσει αυτά που έχω δει αντιμετωπίζοντας αυτές τις ομάδες. Υπήρχαν ομάδες που είχαν στόχο τον πρωταθλητισμό και ξόδεψαν λεφτά, αλλά αυτή τη στιγμή μπορεί να παλεύουν μαζί μας, για την αποφυγή του μπαράζ. Εγώ δεν θα δω τι ξόδεψαν. Εγώ θα δω καθαρά το τι είδα στον αγωνιστικό χώρο.

Με βάσει αυτά που έχω δει θεωρώ πάρα πολύ καλές ομάδες την Θύελλα Ραφήνας που θεωρώ ότι δεν έχει και μεγάλο μπάτζετ, αλλά είναι μια σταθερή δύναμη στη Γ΄Εθνική τα τελευταία χρόνια, τον Αστέρα Βάρης πάρα πολύ καλή ομάδα. Η Ελλάς Σύρου έχει κάνει μια αξιόλογη πορεία και θεωρώ σαν νεοφώτιστη που είναι πρώτη φορά στη Γ΄Εθνική, πράγματι κάνουν εξαιρετική δουλειά. Αυτές οι ομάδες θεωρώ ότι είναι και καλές ομάδες και ξεχώρισαν με το ποδόσφαιρο που έπαιξαν.

Από τις ομάδες που είναι πολύ χαμηλά και πράγματι απορώ πως είναι τόσο κάτω στην βαθμολογία και με βάσει αυτά που είδα στον αγωνιστικό χώρο εδώ, γιατί πραγματικά ήταν η καλύτερη ομάδα που πέρασε από εδώ ήταν  η Μαρκό. Είχε πάρα πολύ καλή ομάδα, πάρα πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, πολύ καλούς χειριστές με την μπάλα έμπειρους. Είναι αυτό που λέμε σε αυτή την κατηγορία, δεν μετρά μόνο η ποιότητα του να παίξω ποδόσφαιρο. Πρέπει να είσαι δυνατός, να είσαι σκληρός, να παίζεις με πάθος. Μπορεί κάποια στοιχεία από αυτά να μην τα είχε η Μαρκό, αλλά με την μπάλα στα πόδια θεωρώ ότι εδώ μέσα έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο. Αυτές τις ομάδες εγώ ξεχωρίζω. Εκτός από την δικιά μας».