Αμανατίδης: «Ο Καμπανιακός δεν έχει να ζηλέψει κάτι από τις άλλες ομάδες, θα μπορούσε να έχει 21 βαθμούς αυτή τη στιγμή»

Ο προπονητής του Καμπανιακού Γιώργος Αμανατίδης μίλησε στο another football day, για την εντός έδρας νίκη της ομάδας του επί του ΠΑΟΚ Β (4-2), την σημασία που έχει το αποτέλεσμα αυτό, την μέχρι τώρα εικόνα των «ερυθρολεύκων» στα πλέι άουτ αλλά και για τον προσεχές εντός έδρας αγώνα με αντίπαλο τον Ηρακλή.

Σημαντική νίκη και δη εντός έδρας πέτυχε ο Καμπανιακός, που επικράτησε με 4-2 εντός έδρας του ΠΑΟΚ Β, σε εξ αναβολής ματς για την 1η αγωνιστική των πλέι άουτ στον Βόρειο όμιλο της Super League 2.

Ο τεχνικός της ομάδας της Χαλάστρας Γιώργος Αμανατίδης μίλησε στο another football day, για την βαρύτητα που έχει το αποτέλεσμα αυτό για τους Θεσσαλονικείς στην μάχη που δίνουν για παραμονή στην κατηγορία, την μέχρι τώρα πορεία της στο μίνι πρωτάθλημα, τον αγώνα που ακολουθεί με τον Ηρακλή ενώ εξέφρασε την πίστη του ότι θα μπορούσε να είχε ακόμα περισσότερους βαθμούς από τους ήδη υπάρχοντες.

Για τη νίκη του Καμπανιακού σε βάρος του ΠΑΟΚ Β: «Ήταν μια σημαντική νίκη για εμάς, γιατί στην ουσία ήμασταν με την πλάτη στον τοίχο εμείς, μετά το αποτέλεσμα στην Κοζάνη. Ενώ ήμασταν με 2-0 μπροστά στο σκορ στο ημίχρονο ήρθε 2-2. Θέλαμε εκείνους τους βαθμούς, ίσως μας πείσμωσε λίγο παραπάνω για εκείνο το παιχνίδι. Έπρεπε πάση θυσία να πάρουμε αυτό το παιχνίδι. Θεωρώ ότι τα παιδιά έβγαλαν τον καλύτερο τους εαυτό. Είχαμε ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο. Αγχωθήκαμε λίγο γιατί αδρανήσαμε όσον αφορά τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά τέλος καλό όλα καλά, γιατί καταφέραμε βάλαμε ένα τέταρτο γκολ και κάπου ηρεμήσαμε».

Για το ότι ήταν η πρώτη νίκη της ομάδας εντός έδρας στα πλέι άουτ…: «Έγιναν δύο παιχνίδια μέσα στην έδρα μας. Ένα ήταν με τον Αιολικό και ένα ήταν τώρα αυτό με τον ΠΑΟΚ Β. Είναι και το παιχνίδι τώρα που παίζουμε με τον Ηρακλή. Η αλήθεια είναι ότι ενώ με τον Αιολικό ήμασταν πολύ καλοί στο πρώτο παιχνίδι δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες να κάνουμε κάποιο γκολ, δεν ευτυχήσαμε. Προσπάθησε πολύ η ομάδα, για να πάρει εκείνο το παιχνίδι. Το ζητούμενο είναι ότι η ομάδα δείχνει σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα, ότι πατάει καλά στα πόδια της και αυτό είναι που μας χαροποιεί. Είναι μια σειρά παιχνιδιών, από το πρωτάθλημα ακόμη που δείχνουμε ότι έχουμε βελτιωθεί αρκετά από τον καιρό που έχουμε πάει εμείς σε αυτή και ο στόχος μας είναι παιχνίδι με παιχνίδι, να παίρνουμε τους βαθμούς να καταφέρουμε να σωθεί η ομάδα. Εξάλλου εγώ με τους συνεργάτες μου, όταν πήγαμε στην ομάδα αυτός ήταν ο στόχος. Ο πρώτος στόχος ήταν να αποφύγουμε τον απευθείας υποβιβασμό, κάτι που το καταφέραμε και να δώσουμε μετά τον αγώνα μας στα πλέι άουτ για να καταφέρουμε να σώσουμε την ομάδα».

Για το αν έπαιξαν ρόλο, τα δύο γρήγορα γκολ που έβαλε η ομάδα του: «Ναι. Όταν παίζεις με μια ομάδα, με τόσο ποιότητα και τόσο ενέργεια, όπως είναι η ομάδα του ΠΑΟΚ, σίγουρα έπαιξαν ρόλο. Ήταν τα δύο γκολ πολύ γρήγορα. Κάπου εκεί θα έλεγα ο αντίπαλος, λόγω ηλικίας έχασε λίγο την ισορροπία του. Αυτό το εκμεταλλευτήκαμε εμείς κάναμε και ένα τρίτο γκολ. Αυτό όμως που λίγο μας στεναχωρεί σαν ομάδα είναι ότι το δεύτερο ημίχρονο πάντα, δεν παρουσιαζόμαστε όπως πρέπει να παρουσιαστούμε ειδικά στα πρώτα λεπτά. Αυτό ήταν κάτι, που το συζητήσαμε με τα παιδιά αφού την πατήσαμε έτσι με την Κοζάνη και μας στοίχισαν αυτοί οι βαθμοί».

Για την μέχρι τώρα πορεία του Καμπανιακού στο μίνι πρωτάθλημα παραμονής: «Μας στεναχώρησε πολύ, η απώλεια βαθμών που είχαμε όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, μέσα στην Κοζάνη. Εγώ θα έλεγα ότι ενώ και με τον Αιολικό και με την Κοζάνη, η ομάδα ήταν πολύ καλή. Ειδικά με τον Αιολικό έπρεπε να πάρουμε κάτι και με την Κοζάνη. Και σε εκείνο το παιχνίδι ήμασταν πολύ καλοί και εκεί έπρεπε να πάρουμε το παιχνίδι. Παίξαμε και το παιχνίδι μέσα στην Καρδίτσα όπου και κερδίσαμε. Θα μπορούσαμε να έχουμε τουλάχιστον άλλους 3 βαθμούς, που αν τους είχαμε τώρα θα μιλούσαμε διαφορετικά. Αυτό συζητάμε με τα παιδιά. Να πιστέψουν στον εαυτό τους, δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι από τις άλλες ομάδες. Είναι καλοί ποδοσφαιριστές όλοι τους. Δουλεύουν σκληρά, οπότε εμείς δεν έχουμε να ζηλέψουμε κάτι από τα άλλα γκρουπ των ομάδων».

Για το αν η βαθμολογική συγκομιδή θα μπορούσε να είναι καλύτερη…: «Ναι. Όπως είπα αν είχαμε τους δύο βαθμούς με την Κοζάνη, αυτή τη στιγμή θα είχαμε 21 βαθμούς. Αυτό μας στεναχωρεί ότι θα μπορούσε η ομάδα να έχει από 2 έως 3 βαθμούς».

Για το αν ο Καμπανιακός μπορεί να πετύχει τον στόχο της παραμονής: «Εμείς δουλεύουμε καθημερινά, για αυτό τον στόχο. Σίγουρα ξέρουμε ότι είναι δύσκολος, γιατί παίζουμε με ιστορικές ομάδες. Όχι ότι ο Καμπανιακός δεν είναι ιστορική ομάδα, αλλά οι υπόλοιπες ομάδες θα έλεγα ότι έχουν ένα πόντο παραπάνω από εμάς. Εμείς δουλεύουμε καθημερινά για αυτό τον στόχο. Ο καθρέφτης πάντα αυτό που λέω είναι μέσα στον αγωνιστικό χώρο και δείχνουμε ότι είμαστε καλά εμείς και το θετικό είναι ότι και οι υπόλοιπες ομάδες το αναγνωρίζουν αυτό. Θα κάνουμε το ταμείο μας, όταν τελειώσει το μίνι πρωτάθλημα, για να δούμε τι έχουμε καταφέρει».

Για το παιχνίδι που ακολουθεί με το Ηρακλή και την σημασία που αυτό έχει: «Ένα δύσκολο ματς πάλι. Είναι μέσα στην έδρα μας. Θεωρώ ότι αν η δικιά μας η ομάδα παρουσιαστεί πειθαρχημένη, μέσα στον αγωνιστικό χώρο και είμαστε προσηλωμένοι στο τακτικό μας πλάνο, όπως είπα και πιο μπροστά δεν έχει να φοβηθεί ούτε από τον Ηρακλή, ούτε από καμία ομάδα. Εγώ θα έλεγα ότι εξαρτάται από εμάς, από την δικιά μας απόδοση το πώς θα εξελιχθεί αυτό το παιχνίδι. Σίγουρα σεβόμαστε τον Ηρακλή. Είναι μια ιστορική ομάδα ο Ηρακλής, αλλά εδώ τώρα που έχουμε φτάσει νομίζω ότι όλες οι ομάδες πάνω-κάτω είναι ίδιες».