SL2 Βόρειος όμιλος πλέι οφ: Έκανε σεφτέ απέναντι στη Λάρισα ο Μακεδονικός, «έσπασε» το αήττητο της ΑΕΚ Β η Νίκη Βόλου

Την πρώτη του νίκη στην διαδικασία των πλέι οφ πέτυχε ο Μακεδονικός, ο οποίος επικράτησε με 3-2 της Λάρισας για την 4η αγωνιστική στην έδρα του ψαλιδίζοντας ακόμα περισσότερες τις ελπίδες της για την πρώτη θέση. ‘Εβαλε τέλος στο αήττητο της ΑΕΚ Β η Νίκη Βόλου.

Μακεδονικός – Λάρισα 3-2

Ακόμα πιο δύσκολη έκανε την προσπάθεια της Λάρισας, για την κατάληψη της πρώτης θέσης που οδηγεί στην Super League ο Μακεδονικός που πέτυχε την πρώτη του νίκη στο μίνι πρωτάθλημα ανόδου.Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη μπήκε με τον καλύτερο τρόπο στο ματς, καθώς μόλις στο 5΄ ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ με τέρμα που πέτυχε ο Κώστας Παπαγεωργίου.

Οι «βυσσινί» έπειτα από το γρήγορο τέρμα που πέτυχαν κατάφεραν στο 15΄, να ζευγαρώσουν τα τέρματα τους, με τον σκόρερ του πρώτου τέρματος να βρίσκει εκ νέου τον δρόμο για τα δίχτυα. Οι Θεσσαλονικείς μετά τα δύο γρήγορα γκολ που δέχτηκαν προσπάθησαν να αντιδράσουν και να φτάσουν στην επίτευξη ενός γκολ, που θα τους ξαναέβαζε στο ματς. Αυτό ήρθε στο 42΄ με το τέρμα που πέτυχε ο Χερίδης μειώνοντας σε 1-2 που έμελλε να είναι και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη και πιο συγκεκριμένα στο 55΄ το συγκρότημα του Στέλιου Μαλεζά έφερε το ματς στα ίσα, με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Χερίδη. Μετά την εξέλιξη αυτή και οι δύο ομάδες έψαξαν το γκολ που θα τους έδινε τη νίκη. Αμφότερες ενέτειναν τις προσπάθειες τους, προκειμένου να φτάσουν σε αυτό. Ένα γκολ που τελικά πέτυχαν οι «πράσινοι» στο 95΄ με τον Σιμόνι, διαμορφώνοντας με τον τρόπο αυτό το τελικό σκορ του αγώνα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Στέλιος Μαλεζάς): Γουναρίδης, Χασάνογλου, Γρομητσάρης, Πέδρο Λούκας, Λυμπεράκης (71′ Μπουκουβάλας), Παναγιωτούδης, Λεωνιδόπουλος (64′ Μελετίδης), Χάσεκ, Κουλούρης (56′ Μπουλάτοβιτς), Ζαφειράκης (71′ Ραμίρεζ), Χερίδης (56′ Σιμόνι).

ΛΑΡΙΣΑ (Παύλος Δερμιτζάκης): Σουλούκος, Καλουτσικίδης, Παπαγεωργίου Α., Ηλιάδης, Μαιδανός (61′ Παπαδόπουλος), Θωμαίδης, Παπαγεωργίου Κ. (71′ Κόσιτς), Στίνα (61′ Αντράντα), Μαυριάς (46′ Νίνο), Κοσονού (61′ Πεντρόσο), Φατάι.

Νίκη Βόλου – ΑΕΚ Β 1-0

Σεφτέ στιν νίκες στα πλέι οφ έκανε η Νίκη Βόλου, απέναντι στην ΑΕΚ Β βάζοντας τέλος στο αήττητο σερί των 10 αγώνων που αυτή είχε. To συγκρότημα του Νίκου Κούστα ήταν αυτό που άρχισε καλύτερα το ματς και σε δύο περιπτώσεις στο 20΄ και στο 22΄ με τα σουτ των Τζούντα Γκαρσία και Ζίνι είχε την ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Ότι δεν μπόρεσαν να πετύχουν στις δύο αυτές φάσεις οι «κιτρινόμαυροι», το πέτυχαν οι «κυανόλευκοι» του Δημήτρη Ελευθερόπουλου στο 28΄ με τον Πέττα να εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο, το λάθος του Χρυσόπουλου και να κάνει το 1-0. Στο 36΄ οι Θεσσαλοί είχαν την ευκαιρία να ζευγαρώσουν τα τέρματα τους και να πάρουν προβάδισμα ασφαλείας στο σκορ, ο Κάσσος όμως δεν κατάφερε να νικήσει από το σημείο του πέναλτι τον Γκίνη καθώς έστειλε την μπάλα άουτ με το 1-0 να μένει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη και πιο συγκεκριμένα στο 54΄ η Ένωση σκόραρε με τον Μαχαίρα, το γκολ του όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Τρία λεπτά αργότερα, το συγκρότημα της Μαγνησίας άγγιξε το 2-0, η προσπάθεια όμως του Τοπαλίδη σταμάτησε στο δοκάρι του Γκίνη. Η απάντηση από την ΑΕΚ Β ήρθε στο 64΄ και στο 67΄ με τον Θεοδωρίδη, ωστόσο και οι δύο προσπάθειες τους δεν στέφθηκαν με επιτυχία με συνέπεια το 1-0 να μείνει μέχρι το τέλος του αγώνα.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Γκαραβέλης, Τοπαλίδης, Αναστασίου, Ανδρέου, Στίκας (62′ λ.τ Γιαννίτσης), Κυριακίδης, Παναγιωτίδης, Κάσσος, Λίταινας (62′ Γαβριηλίδης (76′ Μιράντα), Κρητικός (76′ Μπάλας), Πέττας (57′ Πολίτης).

ΑΕΚ Β (Νίκος Κούστας): Γκίνης, Γιεμπόα, Χρυσόπουλος (79′ Κανελλόπουλος), Ραντόνια, Γιαννούλης (46′ Κάτσικας), Λαμαράνα (84′ Τιέι), Ρουκουνάκης (46′ Σαμπανάτζοβιτς), Τζούντα Γκαρσία (46′ Χριστόπουλος), Μαχαίρας, Ζίνι, Θεοδωρίδης.

Βαθμολογία

1.Λεβαδειακός 35

2.Λάρισα 28

3.Μακεδονικός 20

4.Νίκη Βόλου 20

5.ΑΕΚ Β 18