SL2 Νότιος όμιλος πλέι άουτ: Στο κόλπο της παραμονής ο Παναθηναϊκός Β, ανατροπή σωτηρίας για το Αιγάλεω στο Ρέντη

Σεφτέ στην διαδικασία των πλέι άουτ έκανε ο Παναθηναϊκός Β που επικράτησε με 3-0 του Γιούχτα και πήρε σημαντική βαθμολογικά ανάσα. Τρίποντο παραμονής για το Αιγάλεω που κέρδισε με 3-1 στο Ρέντη τον Ολυμπιακό Β.

Παναθηναϊκός Β – Γιούχτας 3-0

Για τα καλά στο κόλπο της παραμονής μπήκε ο Παναθηναϊκός Β, που πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στη Λιβαδειά για τα πλέι άουτ κόντρα στον Γιούχτα. Οι παίκτες του Σωτήρη Αντωνίου μπήκαν με τον καλύτερο τρόπο στο ματς καθώς μόλις στο 10΄ άνοιξαν το σκορ, μ τέρμα που πέτυχε ο Μπιλάλ.

Οι Κρητικοί μετά το γρήγορο γκολ που δέχτηκαν προσπάθησαν να αντιδράσουν και να φτάσουν στην ισοφάριση, κάτι που θα μπορούσε να είχε γίνει στην φάση του 24΄με τον Βρεττό να βγαίνει τετ α τετ με τον Ξενόπουλο τον τελευταίο όμως να τον νικά. Στο 38΄ ο Παναθηναϊκός Β έφτασε κοντά στο 2-0, η προσπάθεια όμως του Σαρδέλη σταμάτησε στο δοκάρι του Κόλλια. Αυτό που δεν κατάφερε ο ίδιος, το πέτυχε στην εξέλιξη της φάσης ο Αθανασακόπουλος που ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι, έπειτα από χέρι στο οποίο υπέπεσε ο Μπρους. Στο 45΄ η ομάδα του Ηρακλείου έφτασε κοντά στο 2-1 το σουτ όμως του Νοικοκυράκη πέρασε ελάχιστα έξω από την εστία του Ξενόπουλου…

Στην επανάληψη ο Γιούχτας πίεσε προκειμένου να φτάσει στο γκολ, που θα τον έβαζε ξανά στο παιχνίδι. Αυτό θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί στην φάση του 53΄ με τον Αλεξόπουλο να βγαίνει τετ α τετ με τον Ξενόπουλο τον τελευταίο όμως να τον νικά… Στο 81΄ο Κόλλιας υπέπεσε σε πέναλτι πάνω στον Νταμπίζα, πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Φουρτάδο για να κάνει το 3-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Ολυμπιακός Β – Αιγάλεω 1-3

Μετά το εκτός έδρας τρίποντο στο Ηράκλειο απέναντι στον Γιούχτα, το Αιγάλεω πέρασε νικηφόρα και από το Ρέντη κάνοντας παράλληλα σημαντικό βήμα για την παραμονή του. Ο Ολυμπιακός Β ήταν αυτός που με το καλημέρα στο ματς ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ, με τέρμα που πέτυχε ο Μαρίνος στο 8΄.

Η ομάδα του Απόστολου Χαραλαμπίδη, μετά το γκολ που δέχτηκε πίεσε για να φτάσει στην ισοφάριση την οποία και πέτυχε στο 16΄, με το τέρμα που σημείωσε ο Σταμένκοβιτς. Τρία λεπτά αργότερα το «Σίτι» έφτασε κοντά στο 1-2, με την προβολή του Ζιούλη να αποκρούεται πάνω στη γραμμή από τον Παπαδούδη. Αυτό που δεν μπόρεσε να πετύχει το συγκρότημα των δυτικών προαστίων σε εκείνο το χρονικό σημείο, το πέτυχε στο 28΄με τον Μπουλάρι να βγαίνει τετ α τετ με τον τερματοφύλακα των «ερυθρολεύκων» τον οποίο και νίκησε διαμορφώνοντας με τον τρόπο αυτό το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη το Αιγάλεω έψαξε ακόμα ένα γκολ, προκειμένου να «κλειδώσει» τη νίκη. Αυτό θα μπορούσε να είχε μπει στην φάση του 47΄με το πλασέ του Νταβιώτη να μην έχει την κατάληξη που αυτός ήθελε. Ότι δεν κατάφερε ο ίδιος, το πέτυχε ο Μπάμπης στο 78΄ με πλασέ διαμορφώνοντας με τον τρόπο αυτό το 1-3 που ήταν και το τελικό σκορ, με το Αιγάλεω να αυξάνει την διαφορά του στο +5 από την ζώνη του υποβιβασμού.