Παπασπύρου: «Ελπίζω στο τέλος ο Αιολικός να πάρει την άνοδο, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον κύριο Αντωνάκα»

Ο προπονητής του Αιολικού Δημήτρης Παπασπύρου μίλησε στο another football day για τον στόχο τη ομάδας της Μυτιλήνης, το νικηφόρο σερί που έχουν οι «κυανόλευκοι», τον κόσμο αλλά και τον πρόεδρο Τζιμ Αντωνάκα.

Στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του 4ου ομίλου της Γ΄Εθνικής ισόβαθμος μαζί με την Ρόδο βρίσκεται ο Αιολικός.

Η ομάδα της Μυτιλήνης, μετά την εκτός έδρας επικράτηση της επί του ΑΟ Διαβολιτσίου με 1-0 μετράει τέσσερις σερί νίκες στα τελευταία της παιχνίδια και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα για την κατάληψη της κορυφής που οδηγεί στα πλέι οφ για την άνοδο στην Super League 2 της νέας σεζόν.

Ο τεχνικός των «κυανόλευκων» Δημήτρης Παπασπύρου μίλησε στο another football day, για την πορεία που έχει πραγματοποιήσει μέχρι τώρα η ομάδα του, τις χειμερινές μεταγραφές και την βοήθεια που έχουν προσφέρει σε αυτή, την αλλαγή στόχου που υπήρξε από τον Ιανουάριο και μετά αλλά και για την συμπαράσταση που υπάρχει από τον κόσμο ενώ αναφερόμενος στην Μυτιλήνη και την απουσία της από τις επαγγελματικές κατηγορίες την χαρακτήρισε ως έναν κοιμώμενο γίγαντα.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ποιος ήταν ο στόχος του Αιολικού όταν ξεκινούσε η σεζόν;

«Όταν ξεκινήσαμε ήταν να κάνουμε μια καλή πορεία και επειδή το πλάνο και του προέδρου και του οργανισμού είναι η εξέλιξη νεαρών ποδοσφαιριστών  να μπορούμε να αναπτύξουμε και ταλέντα. Στην πορεία όμως, όταν είδαμε ότι τα Χριστούγεννα και τον Ιανουάριο στην ουσία, ότι η ομάδα είναι πρώτη και μπορεί να πρωταγωνιστήσει αλλάξαμε τον στόχο. Κάναμε και κάποιες ενισχύσεις και είπαμε ότι πάμε για άνοδο».

Ο Αιολικός βρίσκεται πλέον στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μαζί με την Ρόδο. Μπορεί να διατηρηθεί σε αυτή μέχρι το τέλος….;

«Σίγουρα μπορεί γιατί έχει και την ομάδα και την δυναμική. Αυτό που μας ανησυχεί είναι κάποια γεγονότα, όπως που δεν θα έρθει το Πάτραι να παίξουμε στη Μυτιλήνη. Μια ομάδα αδύναμη, γιατί μπορεί στο τέλος η άνοδος να κριθεί στα γκολ, κάτι το οποίο προσωπικά από πριν 2-3 χρόνια που έγινε το ίδιο είναι μεγάλο λάθος. Να κρίνεται δηλαδή η άνοδος στα γκολ, γιατί πάρα πολλά γίνονται. Καλύτερα δύο ομάδες που ισοβαθμούν να παίξουν αγώνα μπαράζ και να κριθεί εκεί η άνοδος. Αυτό είναι κάτι που δεν μας αρέσει και δεν ξέρω τι θα γίνει στο τέλος».

Απέναντι στον ΑΟ Διαβολιτσίου, η ομάδα πέτυχε την τέταρτη της σερί νίκη. Αυτή η νίκη, όπως και εκείνη κόντρα στον Πανγυθεατικό μπορούμε να τις χαρακτηρίσουμε «κλειδιά» για την συνέχεια;

«Εντάξει ήταν μια νίκη επί ενός αντιπάλου, που ενώ έχει πέσει αγωνίζεται και καλά κάνουν για τους εαυτούς τους. Σίγουρα ήταν μια νίκη, που μας δίνει ψυχολογική ώθηση και μας βοηθάει ώστε να συνεχίσουμε βλέποντας τα επόμενα παιχνίδια. Διατηρηθήκαμε στην πρώτη θέση και προχωράμε βλέποντας το επόμενο παιχνίδι της Μεγάλης Τετάρτης».

Αυτή τη στιγμή εκτός από τον Αιολικό υπάρχουν ακόμα δύο ομάδες η Ρόδος και ο Πανιώνιος που διεκδικούν την άνοδο. Ποιος πιστεύετε ότι έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση της πρώτης θέσης;

«Πιστεύω έχουμε ίδιες πιθανότητες βασικά εμείς και η Ρόδος. Όλα θα κριθούν το Σάββατο στο παιχνίδι Φοίνικας Νέας Επιδαύρου – Ρόδος. Εάν γκελάρει η Ρόδος  αυξάνει και ο Πανιώνιος τις πιθανότητες του. Σε περίπτωση όμως νίκης της Ρόδου, θα πάμε μέχρι τέλους εμείς οι δύο».

Ποιο είναι το δυνατό όπλο του Αιολικού που έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην μέχρι τώρα πορεία του;

«Από την αρχή της χρονιάς μέχρι τώρα, το δυνατό όπλο είναι η οικογένεια και το πάθος που υπάρχει μέσα στο τμήμα, για διάκριση».

Τι κλίμα επικρατεί στην ομάδα από όλη αυτή την πορεία. Υπάρχει άγχος για την συνέχεια ή όχι;

«Σίγουρα υπάρχει άγχος, αλλά δεν γίνεται κάτι χωρίς άγχος. Πάντα υπάρχει πίεση. Είτε πας να σωθείς, είτε πας να ανέβεις πάντα υπάρχει πίεση και άγχος. Όπως είπα έχουμε πολύ καλό κλίμα είμαστε μια οικογένεια και υπάρχουν δυνατές προσωπικότητες, που βοηθάνε στο να υπάρχει αυτό το πολύ καλό κλίμα».

Αν δεν κάνω λάθος στο δυναμικό της ομάδας υπάρχουν παίκτες που έχουν περάσει από παραπάνω κατηγορίες, όπως ο Νάστος και κάποιοι άλλοι. Αυτό είναι κάτι που την έχει οδηγήσει να φτάσει εδώ που είναι;

«Σίγουρα οι δυνατές προσωπικότητες και πολύ καλοί ποδοσφαιριστές, με παραστάσεις σε μεγαλύτερη κατηγορία είναι μπροστάρηδες. Από εκεί και πέρα όμως  υπάρχουν κι άλλοι ποδοσφαιριστές και όπως έχετε δει σε πάρα πολλά παιχνίδια παίζουν και 2-3 μπορεί και 4 μικροί, που αυτό δείχνει ότι υπάρχει και ταλέντο στην ομάδα».

Οι μεταγραφές που έγιναν τον Ιανουάριο πόσο έχουν βοηθήσει την ομάδα, στην προσπάθεια που κάνει για να πετύχει τον στόχο της;

«Έχουν δώσει πάρα πολύ ώθηση στην ομάδα. Έχουν βοηθήσει πάρα πολύ και το πιο βασικό είναι ότι επειδή πάντα στον δεύτερο γύρο υπάρχουν απουσίες, από τραυματισμούς, επιβαρύνσεις, κάρτες έχουν δώσει σε εμένα πιο πολλές λύσεις και να έχω το δικαίωμα να κάνω κάποιες επιλογές που να φρεσκάρω την ομάδα όταν πρέπει».

Ένα σχόλιο για την διοίκηση

«Αξίζουν και στην διοίκηση πολλά συγχαρητήρια στον κύριο Αντωνάκα, γιατί σας είπα παρότι ξεκινήσαμε στο πρωτάθλημα, να πάμε να κάνουμε μια καλή πορεία όταν είδε στην πορεία ότι μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε έδωσε όλες τις λύσεις που έπρεπε. Είναι κοντά στα παιδιά. Στο μέτρο του δυνατού λύνει όλα τα προβλήματα. Όπως ξέρετε όντως είμαστε με μια βαλίτσα στο χέρι κάθε Κυριακή, αλλά προσπαθούνε όσο το δυνατόν περισσότερο να λύνουν τα προβλήματα».

Μέχρι στιγμής ο Αιολικός έχει ένα σερί 4 συνεχόμενων νικών. Μπορεί το σερί αυτό να συνεχιστεί;

«Πρέπει να το συνεχίσουμε αλλιώς θα έχουμε θέμα και μπορεί  από τώρα ας πούμε μπορούν να χαθούν οι ελπίδες που έχουμε για το πρωτάθλημα, για την άνοδο».

Μου λέγατε πριν για τις Ακαδημίες και τα νεαρά παιδιά. Αν δεν κάνω λάθος, ο πρόεδρος της ομάδας ο κύριος Αντωνάκας ασχολείται με αυτό το κομμάτι. Σε περίπτωση που ο Αιολικός τα καταφέρει μπορεί αυτό να αποτελέσει για κάποια νεαρά παιδιά, το βήμα για να πάνε παραπέρα;

«Εννοείται γιατί όπως είπα και πριν, κάθε παιχνίδι παίζουν 3-4 νεαροί και πέρα από αυτό έχω στο ρόστερ άλλους 3-4 εξελίξιμους που είναι γεννηθείς το 2004, το 2005 και σίγουρα είναι ένα σκαλοπάτι ο Αιολικός, για να κάνουν κάτι στο ποδόσφαιρο».

Ποια είναι η στάση από την πλευρά του κόσμου στην φετινή προσπάθεια που γίνεται από την ομάδα;

«Στην αρχή είχαμε παράπονα με τον κόσμο, γιατί στα πρώτα παιχνίδια ήταν μικρή η προσέλευση, αλλά αυτό που είδαμε στο τελευταίο παιχνίδι εντός με την Μύκονο 2.000 κόσμο, ηθική υποστήριξη μας εντυπωσίασε. Πιστεύω ότι τελικά και αυτό είναι κέρδος για την ομάδα, ότι ήρθε ο κόσμος μετά από χρόνια στο γήπεδο. Όπως στη Μυτιλήνη, το ίδιο και εδώ ο σύνδεσμος Αθηνών μας υποστηρίζει. Μετά από χρόνια σε όλες τις εκδρομές που κάνουμε είναι δίπλα μας, είτε άμα είναι πιο κοντά η απόσταση 100 -150 άτομα στο Άργος, είτε 20-30 άτομα στο μακρινό Διαβολίτσι. Είναι ευχάριστο και τους ευχαριστούμε για την συμπαράσταση τους».

Δύο φορές στο παρελθόν ο Αιολικός, από την στιγμή που η Γ΄Εθνική άρχισε να διεξάγεται με αυτό το μοντέλο έχει καταλάβει την δεύτερη θέση και δεν έχει μπορέσει να βγει πρώτος. Φέτος μήπως ήρθε η ώρα; Είναι η τρίτη και φαρμακερή που λένε;

«Ναι έχεις δίκιο. Πριν αναλάβω την ομάδα είχε πάει σε ένα μπαράζ που ανέβηκε ο Ιωνικός. Την επόμενη φορά ήμουν εγώ πάλι προπονητής, που χάσαμε την άνοδο από την Θύελλα Ραφήνας με 3-4 γκολ και σε μια παράξενη χρονιά και τότε, όπου μετρούσαν τα γκολ. Για αυτό λέω ότι κακώς μετράνε τα γκολ, γιατί ο αντίπαλος τότε σημείωσε πιο πολλά γκολ, στα 2-3 τελευταία παιχνίδια. Ξαφνικά έγινε Μπαρτσελόνα. Είναι κάτι, το οποίο δεν είναι ωραίο. Και τότε είχαμε ζητήσει να παίξουμε αγώνα μπαράζ με την Θύελλα Ραφήνας και ο καλύτερος να ανέβει. Ευελπιστώ φέτος όμως στο τέλος να επικρατήσουμε και να πάρουμε την πολυπόθητη άνοδο».

Αυτό το ότι τότε εσείς ως προπονητής δεν τα καταφέρατε σας δίνει τώρα ένα κίνητρο, να το πετύχετε τώρα…;

«Εννοείται. Έτσι κι αλλιώς  στις πιο πολλές ομάδες που πάω ο στόχος  πάνω απ΄όλα είναι ο πρωταθλητισμός. Από την στιγμή που θέσαμε τον Ιανουάριο, σαν στόχο το πρωτάθλημα έχω επιπλέον κίνητρο… Απέναντι σε μια ομάδα, που με εκτιμάει ιδιαίτερα και την εκτιμάω. Σίγουρα είναι ένα όνειρο, που θα ήθελα να γίνει πραγματικότητα».

Στον όμιλο αυτό που βρίσκεται ο Αιολικός πιστεύεις ότι είναι πιο ανταγωνιστικός…;

«Από την αρχή είχα πει ότι ο πιο ανταγωνιστικός όμιλος είναι ο 4ος και ο 5ος, όπου υπάρχουν ιστορικές ομάδες και πολύ καλές ομάδες. Όπως βλέπω από την εξέλιξη, αυτή είναι η πραγματικότητα».

Από όταν αναλάβατε την ομάδα τι ήταν αυτό που θέλατε να περάσετε στην φιλοσοφία της ομάδας και τώρα έχει περαστεί;

«Αυτό που με ενδιαφέρει σε κάθε παιχνίδι είναι να το διασκεδάζουμε να παίζουμε όμορφο ποδόσφαιρο και πάνω απ΄όλα η νίκη. Σίγουρα στα τελευταία παιχνίδια, η πίεση λίγο δεν μας έχει δώσει τόσο καλές εμφανίσεις και αυτό που μετράει αυτή τη στιγμή είναι οι νίκες».

Το γεγονός ότι  εκπροσωπείται ένα νησί όπως είναι η Μυτιλήνη, αυτό σας δίνει ένα κίνητρο επιπλέον, να θέλετε να επανέλθει σε επαγγελματικές κατηγορίες που ήταν κάποτε λόγω της Καλλονής;

«Ναι όπως είπα και πριν είναι ένα μεγάλο νησί. Αγαπάνε πάρα πολύ το ποδόσφαιρο. Είναι σαν ένας γίγαντας που κοιμάται όπως λέμε ποδοσφαιρικά και λαϊκά. Για εμένα είναι ένα κίνητρο, μετά από χρόνια η ομάδα να ανέβει στην Β΄Εθνική και να είμαι ένας από τους συντελεστές…»

Λέγαμε πριν για την διοίκηση. Φαντάζομαι ότι με τον πρόεδρο έχετε καλές σχέσεις απ΄ότι καταλαβαίνω;

«Ναι, ναι. Σίγουρα όταν μια ομάδα σε ξαναφωνάζει για δεύτερη φορά, αυτό τα δείχνει όλα και σε όλη μου την καριέρα, όπου πάω ξαναγυρίζω. Αυτό λέει πάρα πολλά και για εμένα. Με τιμάει και εκτιμούνε το πρώτο μου πέρασμα».